Psihoterapija, psihoterapevt, sproščanje, hipnoza, hipnoterapija - Kranj

Vodja terapevtskega tima ZAUPAM.SI sem Melita Pretnar Silvester. Po poklicu sem zdravnica, specialistka psihiatrije, sem strokovno usposobljena psihoterapevtka, hipnoterapevtka in coach.

Kaj je psihoterapija?

Psihoterapija je naučeno, celostno, zavestno in načrtovano obravnavanje psihosocialno in psihosomatsko pogojenih duševnih motenj in bolezenskih stanj z znanstveno utemeljenimi psihoterapevtskimi metodami v interakciji ene ali več obravnavanih oseb, z enim ali več psihoterapevti. Cilj obravnave je olajšati ali odpraviti simptome, spremeniti moteča prepričanja, stališča in vedenjske vzorce ter podpirati osebnostno rast in zdravje obravnavanih.

Psihoterapija pomeni zdravljenje s pogovorom, s ciljem premagovanja različnih težav in boljšega poznavanja sebe. Psihoterapevt je usposobljen, da nam pomaga začutiti in primerno izraziti svoja čustva, spremeniti manj funkcionalna vedenja, reševati težave ali naučiti se, kako obvladati čustva kot so stres, tesnoba, žalovanje, strah, žalost in druga.

Psihoterapevt nam pomaga, da ozaveščamo skrite vzroke naših težav in jih postopno odpravljamo.

Psihoterapija Oblike Psihoterapije Psihoterapija Psihoterapevt Hipnoterapija Hipnoza Coaching Tesnoba Tesnoba Anksiozne motnje Stres Izgorelost Demenca
OK

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Klikni za več informacij.

Metode obravnave

PSIHOTERAPIJA

Kadar se soočate s kompleksnejšimi, dolgotrajnimi ali ponavljajočimi težavami, priporočamo psihoterapijo. To je proces, ki spreminja naš odnos do samega sebe, na ta način pa tudi do drugih ljudi, življenjskih okoliščin in konkretnih situacij. Pomaga razumeti človekova pretekla ravnanja, ter ponuja uvid v zgodnje vzorce in odločitve, ki morda še danes vplivajo na njegovo mišljenje, vedenje in čustvovanje.

Psihoterapija daje podporo za vaše temelje odločitve in spremembe, zato zahteva daljši čas in poglobljen pristop. Vzroki za vključitev v terapijo so lahko različni: občutek osamljenosti, izločenosti, težave pri navezovanja stikov in vzdrževanju dobrih medosebnih odnosov, tesnobnost, pomanjkanje interesa za delo ali sprostitev, žalost, brezvoljnost, zapuščanja, izgube, slabo samopodobo ali nizko samozavestjo...

Psihoterapevtska obravnava je namenjena posameznikom, parom in družinam.

HIPNOTERAPIJA

Hipnoterapija je dragocen terapevtski način prebujanja našega nezavednega uma in nam pomaga odpreti vrata notranji modrosti, našim najglobljim potencialom in sposobnostim. Medicinska hipnoza je učinkovita psihološka metoda, pri kateri občutite prijetno globoko sproščenost, v notranjost usmerjeno pozornost in sprejemljivosti za terapevtske sugestije. Za te se s terapevtom dogovorite glede na vnaprej določene terapevtske cilje.

Medicinska hipnoza je zelo učinkovita metoda pri premagovanju tesnobe, fobij, uravnavanju telesne teže, prenehanju kajenja, glavobolih in kroničnih bolečinah, krepitvi samozavesti, psihosomatskih težavah.

Hipnoterapija je namenjena posameznikom, učenje avtohipnoze lahko poteka v skupini.

SVETOVANJE

Svetovanje je odlična oblika strokovne pomoči pri reševanju vsakdanjih težav ali življenjskih dilem. Učinkovito vam lahko pomaga pri sprejemanju zavestnih odločitev za spremembo in osebnostno rast, ko iščete odgovore na konkretna in aktualna življenjska vprašanja – bodisi za spremembo karierne poti, izbiro šolanja ali pa gre za težave z motivacijo, učenjem, vzgojo, selitvijo, konflikte z bližnjimi …

Pri svetovanju rešujemo konkretne izzive v krajših (običajno enournih) srečanjih. Svetovalec vas na različne načine podpira, spremlja in spodbuja pri iskanju lastnih sprejemljivih rešitvah problema.

Svetovanje je namenjeno posameznikom, partnerjem, staršem in družinam.

COACHING

Coaching (trenerstvo) je zelo koristen in poglobljen način pomoči in podpore ljudem, ki želijo razviti svoje sposobnosti in veščine za izboljšanje delovne ali življenjske učinkovitosti in odličnosti. Gre za nekoliko dalj časa trajajoč proces v katerem se s terapevtom redno srečujete, vsebina pa je prilagojena vašim potrebam in ciljem.
Coaching je namenjen posameznikom, skupinam ali timom.

Naročanje

Zaradi prezasedenosti do Januarja 2023 naročanje ni mogoče.