Psihoterapija, psihoterapevt, sproščanje, hipnoza, hipnoterapija - Kranj

Vodja terapevtskega tima ZAUPAM.SI sem Melita Pretnar Silvester. Po poklicu sem zdravnica, specialistka psihiatrije, sem strokovno usposobljena psihoterapevtka, hipnoterapevtka in coach.

Kaj je psihoterapija?

Psihoterapija je naučeno, celostno, zavestno in načrtovano obravnavanje psihosocialno in psihosomatsko pogojenih duševnih motenj in bolezenskih stanj z znanstveno utemeljenimi psihoterapevtskimi metodami v interakciji ene ali več obravnavanih oseb, z enim ali več psihoterapevti. Cilj obravnave je olajšati ali odpraviti simptome, spremeniti moteča prepričanja, stališča in vedenjske vzorce ter podpirati osebnostno rast in zdravje obravnavanih.

Psihoterapija pomeni zdravljenje s pogovorom, s ciljem premagovanja različnih težav in boljšega poznavanja sebe. Psihoterapevt je usposobljen, da nam pomaga začutiti in primerno izraziti svoja čustva, spremeniti manj funkcionalna vedenja, reševati težave ali naučiti se, kako obvladati čustva kot so stres, tesnoba, žalovanje, strah, žalost in druga.

Psihoterapevt nam pomaga, da ozaveščamo skrite vzroke naših težav in jih postopno odpravljamo.

Psihoterapija Oblike Psihoterapije Psihoterapija Psihoterapevt Hipnoterapija Hipnoza Coaching Tesnoba Tesnoba Anksiozne motnje Stres Izgorelost Demenca
OK

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Klikni za več informacij.

Oblike obravnav

Partnerska in
družinska srečanja

Partnerska terapija ponuja varen in strukturiran način, s katerim se lahko s partnerjem ob terapevtovi pomoči naučita spoštljivega in učinkovitega partnerskega pogovora. Skozi boljše razumevanje in sprejemanje drug drugega ustvarita boljši odnos, povezanost, intimnost, učinkoviteje rešujeta konflikte in poglobita medsebojno razumevanje in zaupanje.

Noben odnos ni nekaj samoumevnega – je živ sistem, kjer je potrebno rasti, negovati bližino, pogovor, zaupanje, intimnost. Če tega ne občutite, vam lahko pomaga terapevtska pomoč. Terapevt vam s partnerjem ali družinskim članom pomaga razumeti in spreminjati vzorce vedenja, prepričanja in zgodbe, ki vplivajo na odnos. Partnerja spodbuja, da uporabita svoje izkušnje in sama aktivno iščeta zanju najbolj zadovoljujočo rešitev.

Partnerja, ki se odločita za partnersko terapijo, sta na srečanjih s terapevtom skupaj, vendar delata vsak zase in hkrati skupaj za odnos. Na terapevtskih srečanjih se bosta naučila biti skupaj na izpolnjujoč način. Vzdušje, ki ga bosta ustvarila in nova spoznanja pa bosta lahko prenesla v svoj vsakdan.

V primeru, da s partnerjem ugotovita, da je najbolje, če se razideta, lahko s pomočjo terapevta razmišljata o življenju po ločitvi in starševskih nalogah.

Ostale oblike obravnav

Osebna
srečanja

Individualna psihoterapija je najbolj poglobljena oblika obravnave, v kateri vas terapevt podpira pri boljšem spoznavanju, razumevanju in razvijanju samih sebe.

Psihoterapija

Skupinska
srečanja

Pri skupinski terapiji odkrivate svoje značilnosti in posebnosti ter se v okviru te izkušnje spreminjate in razvijate na področju medosebnih odnosov.

Skupinska terapija

Predavanja in
delavnice

Naše bogato znanje in izkušnje, ki smo ga pridobili dvajsetih letih strokovnega delovanja, želimo deliti tudi širše.

Psihoterapevt

Naročanje

Zaradi prezasedenosti do Januarja 2023 naročanje ni mogoče.